Recept afdrukken

Glutenvrije broodjes

De lekkerste varianten op glutenvrije broodjes: noten-zaden broodjes en vijgenbroodjes. Smullen maar!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

BASISRECEPT

  • 200 gram amandelmeel
  • 60 gram psylliumvezels
  • 3 tl bakpoeder
  • flinke snuf zout
  • 3 el appelazijn
  • 3 eieren (M)
  • 300 ml kokend water

Smaakvariaties (voeg toe aan het basisrecept)

    Noten-zaden broodjes

    • 30 gram pompoenpitten
    • 30 gram zonnebloempitten
    • 30 gram walnoten en/of pecannoten
    • havervlokken ter decoratie

    Vijgen

    • 6 vijgen (in stukjes gesneden)

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Zet een ovenschaal met (genoeg!) water op de bodem van de oven.
    • Meng amandelmeel, psylliumvezels, bakpoeder en zout in een kom door elkaar. Maak je een smaakvariatie? Voeg dan nu de smaakmakers toe en roer door de droge ingrediënten.
    • Voeg het azijn en de eieren toe en meng goed door elkaar. Giet als laatst het water erbij en kneed tot een deeg. Het is nog wat plakkerig, dat hoort zo.
    • Verdeel het deeg in 6 stukken en vorm er pistolets van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Bak de broodjes in ongeveer 45 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
    • Laat ze even afkoelen zodat ze wat steviger worden. Daarna kun je genieten.

    Tips

    • Tip: Je zou zelfs nog meer kunnen variëren door het toevoegen van zongedroogde tomaatjes, olijven en Italiaanse kruiden. Er is ontzettend veel mogelijk.
    • Bewaren: 1-2 dagen luchtdicht verpakt buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.