De lekkerste varianten op glutenvrije broodjes: noten-zaden broodjes en vijgenbroodjes. Smullen maar!
Porties: 6stuks
Ingrediënten
BASISRECEPT
200gramamandelmeel
60grampsylliumvezels
3tlbakpoeder
flinke snufzout
3elappelazijn
3eieren(M)
300mlkokend water
Smaakvariaties (voeg toe aan het basisrecept)
Noten-zaden broodjes
30grampompoenpitten
30gramzonnebloempitten
30gramwalnoten en/of pecannoten
havervlokken ter decoratie
Vijgen
6vijgen(in stukjes gesneden)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Zet een ovenschaal met (genoeg!) water op de bodem van de oven.
Meng amandelmeel, psylliumvezels, bakpoeder en zout in een kom door elkaar. Maak je een smaakvariatie? Voeg dan nu de smaakmakers toe en roer door de droge ingrediënten.
Voeg het azijn en de eieren toe en meng goed door elkaar. Giet als laatst het water erbij en kneed tot een deeg. Het is nog wat plakkerig, dat hoort zo.
Verdeel het deeg in 6 stukken en vorm er pistolets van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de broodjes in ongeveer 45 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Laat ze even afkoelen zodat ze wat steviger worden. Daarna kun je genieten.
Tips
Tip: Je zou zelfs nog meer kunnen variëren door het toevoegen van zongedroogde tomaatjes, olijven en Italiaanse kruiden. Er is ontzettend veel mogelijk.
Bewaren: 1-2 dagen luchtdicht verpakt buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.