Gingerbread scones
Gingerbread scones zijn perfect voor de feestdagen, high tea en als ontbijt. Met clotted cream en cranberry compote zijn ze onweerstaanbaar!
Porties: 8 stuks
- 40 gram ongezouten roomboter
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram fijne kristalsuiker
- snuf zout
- 1 el gingerbread kruiden (volgens recept)
- 110 ml melk
- extra melk voor bestrijken
Serveren met
- cranberry compote (dit recept of dit recept)
- clotted cream (volgens recept)
Doe boter en zelfrijzend bakmeel in een kom, wrijf de blokjes boter tussen je vingers door het meel tot ze kruimelig zijn. Voeg dan suiker, zout en gingerbread kruiden toe, roer erdoor.
Voeg melk toe en gebruik een lepel of spatel om er een stevig deeg van te maken. Het laatst stukje kun je het best even met de hand kneden.
Maak een bal van het deeg en vorm tot een platte schijf van zo’n 3 cm dik. Gebruik een deegsteker of scherp mes om het deeg in 8 punten te snijden. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een beetje melk (of ei als je wilt).
Bak de scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).
Serveer ze warm of koud met de zelfgemaakte cranberry compote en clotted cream.
- Bewaren: verpakt 2-3 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.