Go Back
+ servings

Pizzasticks met ricotta

Pizza is natuurlijk altijd een goed idee op feestjes. Deze pizzasticks met ricotta zijn een super lekkere en makkelijke variant.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg (vers)
  • 200 gram ricotta
  • 1 el citroensap
  • 1-2 tl rozemarijn
  • peper en zout
  • 0,5 courgette
  • bakje cherry tomaatjes
  • 3-4 stelen lente ui

Instructies

  • Rol het deeg uit op je werkblad, gebruik een deegroller om het nog wat dunner en groter te maken. Snijd met een mes of pizzaroller het deeg in reepjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Neem de ricotta en breng dit op smaak met citroensap, rozemarijn, peper en zout. Je kunt natuurlijk naar smaak afwijken van de genoemde hoeveelheden. Gebruik het mengsel om de pizzasticks mee in te smeren.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes, snijd ook de tomaatjes in plakjes en de lente ui fijn. Bekleed je mini pizza’s hiermee.
  • Bak de pizzasticks in 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: Het lekkerst om gelijk te serveren, maar je kunt ze ook goed van tevoren maken. Bewaar ze in de koelkast en warm ze even op in zo’n 10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) voor serveren.