Pizza is natuurlijk altijd een goed idee op feestjes. Deze pizzasticks met ricotta zijn een super lekkere en makkelijke variant.
Porties: 24stuks
Ingrediënten
1rolpizzadeeg(vers)
200gramricotta
1elcitroensap
1-2tlrozemarijn
peper en zout
0,5courgette
bakjecherry tomaatjes
3-4stelenlente ui
Instructies
Rol het deeg uit op je werkblad, gebruik een deegroller om het nog wat dunner en groter te maken. Snijd met een mes of pizzaroller het deeg in reepjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Neem de ricotta en breng dit op smaak met citroensap, rozemarijn, peper en zout. Je kunt natuurlijk naar smaak afwijken van de genoemde hoeveelheden. Gebruik het mengsel om de pizzasticks mee in te smeren.
Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes, snijd ook de tomaatjes in plakjes en de lente ui fijn. Bekleed je mini pizza’s hiermee.
Bak de pizzasticks in 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Bewaren: Het lekkerst om gelijk te serveren, maar je kunt ze ook goed van tevoren maken. Bewaar ze in de koelkast en warm ze even op in zo’n 10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) voor serveren.