Komkommer-paprika rolletjes
Deze frisse komkommer-paprika rolletjes maak je met slechts drie ingrediënten. Deze snack is gezond, simpel én erg lekker.
Porties: 15 stuks
- 1 komkommer (een rechte is in dit geval het handigst)
- kruidenroomkaas
- 0,5 (rode) paprika
Gebruik een kaasschaaf, dunschiller of mandoline om je komkommer in dunne plakjes te snijden. Leg ruim keukenpapier op je werkblad en leg hier alle plakjes komkommer op. Overtollig vocht trekt zo in het papier en dat werkt straks een stuk makkelijker. Draai ze na een tijdje om of dep de bovenkant wat droger met een los stuk papier.
Snijd de paprika in dunne reepjes, zorg dat de reepjes iets langer zijn dan dat de komkommer breed is.
Smeer een dun laagje kruidenroomkaas op een plak komkommer, verdeel er ook 5-6 reepjes paprika over. Rol het plakje komkommer op en zet deze op een bordje. Herhaal dit tot je van elke plak komkommer een rolletje hebt gemaakt.
- Tip: Je kunt iedere kruidenroomkaas gebruiken die je maar wilt, als jij hem maar lekker vindt.
- Bewaren: Server gelijk of bewaar in de koelkast tot serveren. Je kunt ze best enkele uren van tevoren maken, maar ik zou ze niet te ruim van tevoren maken. Door vocht in de komkommer heeft dat invloed op de rest van het hapje.