Gevulde pistolets zijn ideaal om restjes groente op te maken uit de koelkast. De pistolets zijn ook erg lekker als je ze vult met andere groente.
Porties: 4stuks
Ingrediënten
4pistolets
200gramgehakt(+kruiden naar keuze)
1tomaat
1steelbosui
0,5paprika
70grammaïs
handje geraspte kaas
Instructies
Bak het gehakt rul in een koekenpan en breng op smaak met kruiden naar keuze. Zelf gebruikte ik grillkruiden.
Snijd ondertussen de tomaat, bosui en paprika in kleine blokjes en voeg dit samen met de maïs toe aan de pan met gehakt. Roer nog een paar minuten door en haal dan de pan van het vuur.
Hol de pistolets uit door met een mes rondom een inkeping te maken, trek het grootste stuk eruit en maak indien nodig de holte nog wat groter.
Vul de broodjes met het gehaktmengsel. Strooi er wat geraspte kaas over en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de pistolets in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte)
Tips
Bewaren: Deze gevulde pistolets zijn het lekkerst als je ze gelijk opeet. Afgekoeld ook erg lekker, houd er wel rekening mee dat je pistolet dan misschien wat minder knapperig is.