Bladerdeeg pakketjes met kip zijn een heerlijk tussendoortje. Natuurlijk kan je ze ook maken voor bij de borrel of als voorgerecht.
Porties: 4stuks
Ingrediënten
1rolvers bladerdeeg
1kipfilet
1 tomaat
halvestronkbroccoli
1steelbosui
2-3elkruidenroomkaas
1ei(M) voor insmeren van het bladerdeeg
zout en peper
Instructies
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze met een beetje olie rondom aan, ze hoeven niet helemaal gaar te zijn.
Ondertussen snijd je de tomaat, broccoli roosjes en bosui in stukjes. Voeg deze toe aan de stukjes kip en bak kort mee. Voeg de kruidenroomkaas toe en roer door tot deze goed verdeeld is. Haal de pan van het vuur en laat even staan.
Snijd het bladerdeeg in 4 stukken en schep de gemaakte vulling op de helft van ieder stuk bladerdeeg. Verdeel de vulling gelijkmatig over de 4 bladerdeegvellen tot deze op is, zorg dat je de randjes vrij houdt. Maak de randjes vochtig met wat water en vouw ieder bladerdeegpakketje dicht, druk de randen aan met een vork.
Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een geklutst eitje, strooi er wat peper en zout overheen.
Bak de bladerdeeg pakketjes in ongeveer 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Serveer je dit recept als avondmaaltijd? Serveer er dan een lekkere salade bij.
Tips
Bewaren: Het lekkerst om gelijk te serveren, maar ook koud zijn ze heerlijk. Mogelijk om 1-2 dagen in de koelkast te bewaren en op te warmen (10 minuten, 180 °C).