Maak je zelf graag lekkere (meer verantwoorde) tussendoortjes? Probeer dan zeker deze hazelnoot mueslirepen ook eens uit!
Porties: 12stuks
Ingrediënten
150gramontpitte dadels
250gramhavervlokken
100gramgeroosterde hazelnoten
25grampompoenpitten
25gramzonnebloempitten
2elkaneel
150gramhoning
4elwater
4elzonnebloemolie
Instructies
Doe de dadels in een schaaltje en giet er kokend water op tot ze onder staan, laat de dadels ongeveer 5 minuten weken.
Ondertussen voeg je in een grote kom havervlokken, hazelnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten en kaneel samen. Roer met een spatel door elkaar.
Giet de dadels af en laat goed uitlekken. Doe ze in een blender of foodprocessor en maal ze fijn. Doe de fijngemalen dadels in een pannetje, voeg hier honing, water en zonnebloemolie aan toe. Verhit het mengsel tot er een egale massa ontstaat. Giet dit bij de kom met de rest van de ingrediënten en roer goed door elkaar.
Neem een vorm van ongeveer 20 x 20 cm en bekleed deze met bakpapier. Stort het mengsel in de vorm en druk het geheel goed en stevig aan met een spatel of lepel.
Bak de mueslirepen in 25-30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) of tot de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is.
Laat het geheel goed afkoelen voordat je er repen van snijdt, anders is het nog niet stevig genoeg.
Tips
Tip: Havervlokken geven deze repen wat meer bite. Havermout gebruiken is ook mogelijk, je resultaat is dan wel een beetje anders.
Bewaren: goed verpakt ongeveer 1-2 weken. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.