De lekkerste granola voor het ontbijt maak je gemakkelijk zelf. Deze koffie granola is heerlijk voor in de yoghurt en zo gemaakt.
Voorbereiding10 minutenmin
Bereiding20 minutenmin
Totaal30 minutenmin
Porties: 1pot
Voor 1 pot vol
Ingrediënten
150gramhavervlokken
100gramongebrande hazelnoten
25grampompoenpitten
25gramzonnebloempitten
1eloploskoffie
4elhoning
3elzonnebloemolie
Instructies
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door elkaar. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe. Schep dit mengsel goed door elkaar.
Proef even of je tevreden bent met de koffiesmaak. Anders kun je nog wat extra oploskoffie toevoegen. Houd er rekening mee dat de smaak in de oven wat zal afzwakken.
Verdeel de granola op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koffie granola in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Schep halverwege de baktijd om.
Laat de granola afkoelen voordat je het in een pot doet.
Tips
In plaats van havervlokken zou je ook havermout kunnen gebruiken. Zelf vind ik havervlokken en beter en lekkerder resultaat geven.
Bewaren
In een afgesloten pot minstens 2 weken houdbaar. Ik gebruik het liefst een flinke voorraadpot die goed luchtdicht afsluit en waar ik een volle bakplaat knapperige granola in één keer in kan doen.