Recept afdrukken

Koffie granola

De lekkerste granola voor het ontbijt maak je gemakkelijk zelf. Deze koffie granola is heerlijk voor in de yoghurt en zo gemaakt. 
Voor 1 pot vol

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 100 gram ongebrande hazelnoten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 1 el oploskoffie
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en roer deze goed door elkaar. Proef even of je tevreden bent met de koffiesmaak, anders kun je nog wat extra oploskoffie toevoegen. Houd er rekening mee dat de smaak in de oven wat zal afzwakken.
  • Spreid de granola uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koffie granola in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Schep halverwege even om.
  • Laat de granola afkoelen voordat je deze in een pot doet.

Tips

  • Tip: In plaats van havervlokken zou je ook havermout kunnen gebruiken. Zelf vind ik havervlokken en beter en lekkerder resultaat geven.
  • Bewaren: De granola kun je zeker 2-3 weken bewaren (al is het hier vaak binnen een week wel op)