Deze pasta ovenschotel is een maaltijd die ik vaak maak op het moment dat de koelkast bijna leeg is en er voornamelijk restjes in liggen. Maak de pasta ovenschotel lekker met groenten, kip of vegetarisch!
Porties: 4personen
Ingrediënten
300grampasta(al dente gekookt)
1ui
2teentjesknoflook
2-3kipfilets(in blokjes)
200gramspinazie
halve courgette
2paprika’s
1blik tomatenblokjes
Italiaanse kruiden
150gramgeraspte kaas
cherry tomaatjes
Instructies
Begin met het al dente koken van de pasta, terwijl dat op het vuur staat kun je de rest voorbereiden.
Snipper de ui, pers de teentjes knoflook uit en snijd de rest van de groenten fijn.
Doe de ui met knoflook en een scheut olijfolie in een ruime pan en fruit deze. Voeg de blokjes kip toe en bak deze kort rondom aan. Ze hoeven niet gaar te zijn, dat gebeurt straks in de oven. Maak de stukjes kip ook vooral niet te klein, daar kunnen ze droog van worden. Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en bak deze 2-3 minuten mee.
Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden. Laat op een laag vuur staan tot de pasta goed is. Voeg de pasta toe, roer deze door de groenten heen en schep vervolgens het geheel in een ruime ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas over de pasta heen en verdeel er nog wat gehalveerde cherrytomaatjes over.
Zet de ovenschotel voor 20-25 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte).