Deze schattige mini sesam bolletjes zijn perfect voor bij een brunch of buffet. Het recept voor de heerlijke mini sesam bolletjes lees je hier.
Porties: 12stuks
Ingrediënten
Deeg
375grambloem
1zakjegedroogde/instant gist(7 gram)
30gramfijne kristalsuiker
1tlzout
150mllauwwarme melk
40gramongezouten roomboter
1ei(M)
Topping
1elmelk
1los geklopt ei(M)
sesamzaadjes
Instructies
Doe alle ingrediënten voor het deeg samen in een kom en kneed met een (staande) mixer in 10-15 minuten tot een soepel deeg waar je een mooi vliesje van kunt trekken.
Plaats het deeg in een met olie ingevette kom, dek de kom af en laat het ongeveer een half uur tot een uur rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.
Stort het deeg daarna op je werkblad, druk de lucht eruit en verdeel in 12 gelijke stukken. Vet een rechthoekige ovenschaal van zo’n 15 x 20 cm in. Draai bolletjes van het deeg en plaats ze in de ovenschaal. Dek de broodjes af en laat nog zo’n 30-45 minuten staan voor de tweede rijs. De broodjes zullen nu ook tegen elkaar aan gerezen zijn.
Voeg de melk toe aan het los geklopte ei en smeer de broodjes hiermee in. Bestrooi met de sesamzaadjes.
Bak de broodjes gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 °C voor 12-15 minuten (boven- en onderwarmte).
Tips
TIP Is je deeg aan de droge kant? Voeg dan een klein beetje water toe, nooit meer dan 1 eetlepel tegelijk.
Bewaren: ongeveer 3 dagen in een afgesloten verpakking buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.