Ciabatta pizzabrood
Pizza behoort toch echt wel tot mijn lievelingsmaaltijden. Tover een simpele ciabatta afbakbrood eenvoudig om tot een heerlijk ciabatta pizzabrood.
- 1 ciabatta afbakbrood
- 200 gram tomatensaus met basilicum
- 200 gram salami
- zakje geraspte kaas
Snijd het ciabatta afbakbrood volledig open zodat je twee losse helften hebt.
Smeer de beide helften in met de tomatensaus en beleg met wat geraspte kaas. Snijd de salami in dunne plakjes en verdeel deze over de twee helften. Maak het geheel af door nog wat extra kaas over de helften te verdelen.
Bak het ciabatta pizzabrood af in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en bovenwarmte) in 8-10 minuten.
- Tip: Om ervoor te zorgen dat ook de bovenste helft van het ciabatta afbakbrood goed blijft liggen kun je een deel van de bolle korst wegsnijden. Zo blijft die helft beter liggen en heb je een platter pizzabrood.
- Bewaren: Eenmaal afgebakken het lekkerst om gelijk op te eten, maar je kunt het pizzabrood afgedekt in de koelkast voor 1-2 dagen bewaren. Je kunt het brood ook prima een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar ook dan tot het afbakken afgedekt in de koelkast.