Een heerlijke aardbeien tiramisu die je serveert als eenpersoonsgebakjes. Lekker fris met aardbeien en abrikozenjam.
Porties: 4personen
Ingrediënten
250mlmascarpone
125mlslagroomongeklopt
2elfijne kristalsuiker
1elcitroensap
24lange vingers
4elabrikozenjam
200gramaardbeien
sinaasappelsap
Instructies
Doe mascarpone, slagroom, suiker en citroensap in een kom en klop tot deze stijf is.
Dip per gebakje 3 lange vingers in de sinaasappelsap en leg deze op een bordje. Verdeel hier een eetlepel abrikozenjam over. Doe de roomvulling in een spuitzak en spuit in een zigzagpatroon wat room op de lange vingers.
Snijd enkele aardbeien in plakjes en leg deze op de vulling. Dip de laatste lange vingers in het sap en leg deze bovenop het gebakje, gevolgd door nog een laagje room. Decoreer de tiramisu vlak voor het serveren met de laatste aardbeien.
Je kunt de porties tiramisu meteen serveren of in de koelkast bewaren zodat de de lange vingers nog wat zachter worden, zoals dat eigenlijk hoort bij tiramisu.