Ga terug
+ personen
Aardbeien tiramisu recept
Opslaan Recept afdrukken
4.67 van 12 stemmen

aardbeien tiramisu recept

Een heerlijke aardbeien tiramisu die je serveert als eenpersoonsgebakjes. Lekker fris met aardbeien en abrikozenjam.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 ml mascarpone
  • 125 ml slagroom ongeklopt
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 el citroensap
  • 24 lange vingers
  • 4 el abrikozenjam
  • 200 gram aardbeien
  • sinaasappelsap

Instructies

  • Doe mascarpone, slagroom, suiker en citroensap in een kom en klop tot deze stijf is.
  • Dip per gebakje 3 lange vingers in de sinaasappelsap en leg deze op een bordje. Verdeel hier een eetlepel abrikozenjam over. Doe de roomvulling in een spuitzak en spuit in een zigzagpatroon wat room op de lange vingers.
  • Snijd enkele aardbeien in plakjes en leg deze op de vulling. Dip de laatste lange vingers in het sap en leg deze bovenop het gebakje, gevolgd door nog een laagje room. Decoreer de tiramisu vlak voor het serveren met de laatste aardbeien.
  • Je kunt de porties tiramisu meteen serveren of in de koelkast bewaren zodat de de lange vingers nog wat zachter worden, zoals dat eigenlijk hoort bij tiramisu.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast 2 dagen houdbaar.