Recept afdrukken

citroen-havermout balletjes

Lekker snacken met deze frisse havermout bites. Een perfect tussendoortje bij lekkere trek.
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 120 gram cashewnoten
  • 120 gram dadels
  • 4-5 el kokosolie gesmolten
  • 2 el citroensap
  • rasp van 1 citroen

Instructies

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de havermout en cashewnoten overheen. Rooster dit in ongeveer 10 minuten op 175 graden (boven- en onderwarmte).
  • Week de dadels 5 minuten in heet gekookt water, giet daarna af. Doe dan alle ingrediënten bij elkaar in de foodprocessor en mix tot een licht plakkerig deeg, voeg wat extra kokosolie toe als het nog niet tot balletjes te kneden/rollen is.
  • Neem steeds een beetje van het mengsel in de handen en maak hier stevige balletjes van. Ga door tot het mengsel op is.

Tips

Vervang citroensap en –rasp door dat van een sinaasappel voor weer een nieuwe smaak!
Bewaren

Minstens 2 weken als je ze goed luchtdicht verpakt.