Lekker snacken met deze frisse havermout bites. Een perfect tussendoortje bij lekkere trek.
Porties: 25stuks
Ingrediënten
200gramhavermout
120gramcashewnoten
120gramdadels
4-5elkokosoliegesmolten
2elcitroensap
raspvan 1 citroen
Instructies
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de havermout en cashewnoten overheen. Rooster dit in ongeveer 10 minuten op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Week de dadels 5 minuten in heet gekookt water, giet daarna af. Doe dan alle ingrediënten bij elkaar in de foodprocessor en mix tot een licht plakkerig deeg, voeg wat extra kokosolie toe als het nog niet tot balletjes te kneden/rollen is.
Neem steeds een beetje van het mengsel in de handen en maak hier stevige balletjes van. Ga door tot het mengsel op is.
Tips
Vervang citroensap en –rasp door dat van een sinaasappel voor weer een nieuwe smaak!
Bewaren
Minstens 2 weken als je ze goed luchtdicht verpakt.