Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Spinazie-feta hummus

Een heerlijke hummus met spinazie en feta om lekker te smeren of te dippen. Dit recept komt uit Het Borrelhapjes Bakboek.
Porties: 250 milliliter

Ingrediënten

  • 250 gram kikkererwten uit blik
  • 100 gram spinazie fijngehakt
  • 75 gram feta
  • 8 gram dille
  • 2 el tahin
  • 2 tenen knoflook
  • sap van een halve citroen
  • scheut olijfolie
  • 0,5 tl komijn
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot een egale massa. Breng eventueel verder op smaak met komijn, peper en zout.

Tips

Vind je de hummus te stevig? Je kunt deze dunner maken door extra olijfolie of water toe te voegen. Zelf gebruik ik graag een combinatie van beide.
Bewaren
In een afgesloten bakje in de koelkast een week houdbaar. In de vriezer tot drie maanden, giet er dan een laagje olijfolie over voor de houdbaarheid.