Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Spinazie-feta hummus
Een heerlijke hummus met spinazie en feta om lekker te smeren of te dippen. Dit recept komt uit Het Borrelhapjes Bakboek.
Porties:
250
milliliter
Ingrediënten
250
gram
kikkererwten
uit blik
100
gram
spinazie
fijngehakt
75
gram
feta
8
gram
dille
2
el
tahin
2
tenen
knoflook
sap
van een halve citroen
scheut
olijfolie
0,5
tl
komijn
peper en zout
Instructies
Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot een egale massa. Breng eventueel verder op smaak met komijn, peper en zout.
Tips
Vind je de hummus te stevig? Je kunt deze dunner maken door extra olijfolie of water toe te voegen. Zelf gebruik ik graag een combinatie van beide.
Bewaren
In een afgesloten bakje in de koelkast een week houdbaar. In de vriezer tot drie maanden, giet er dan een laagje olijfolie over voor de houdbaarheid.