Dol op bladerdeeg hapjes? Dan zullen deze hartige champignon bladerdeeg hapjes ook zeker in de smaak vallen.
Porties: 20stuks
Ingrediënten
10plakjesdiepvries bladerdeeg
klein bakjekastanjechampignons(gesneden)
bakjekruiden roomkaas
150grambeenham reepjes
ei(losgeklopt)
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte). Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en snijd ieder plakje schuin doormidden.
Smeer op ieder driehoekje bladerdeeg wat kruiden roomkaas en beleg met een champignon en een paar reepjes beenham.
Breng met een kwastje het los geklopt ei aan op de drie uiteinden van je bladerdeeg lapje. Vouw de uiteinden naar binnen toe en plak de punten op elkaar.
Smeer ook de bovenkant van het bladerdeeg pakketje in met het losgeklopte ei. Bak de bladerdeeg hapjes in 20-25 goudbruin.
Bewaren
De hapjes zijn warm het lekkerst. Eenmaal afgekoeld bewaar je de hapjes afgedekt in de koelkast en warm je de champignons bladerdeeg hapjes op in een oven van 180 °C voor 5-10 minuten.