Recept afdrukken

Mexicaanse quiche

Een quiche met een Mexicaans tintje. Zet op een snelle manier een stevige maaltijd op tafel. Serveer met een groene salade en extra nacho's met dip.
Porties: 4 personen
voor een 26 cm quiche- of springvorm

Ingrediënten

  • 1 quiche bodem (volgens recept)
  • 1 paprika
  • 1 (rode) ui
  • 300 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gerookte paprika
  • 0,5 tl koriander
  • snufje cayenne
  • 125 gram zwarte bonen uitgelekt en afgespoeld
  • 75 gram maïs
  • peper en zout
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas

Instructies

  • Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kun je de vulling voorbereiden.
  • Snijd de ui en paprika fijn. Bak de ui glazig en rul het gehakt. Voeg de gesneden groenten toe en breng op smaak met de knoflook en kruiden. Als de groenten zijn aangebakken voeg je als laatste de bonen toe. Breng op smaak met peper en zout en haal de pan van het vuur.
  • In een kom klop je de eieren met de crème fraîche door elkaar. Voeg de geraspte kaas toe.
  • Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in de bodem. Schep het gehaktmengsel op de bodem, verdeel gelijkmatig en giet het eimengsel met de kaas erover. Zorg dat ook dit mengsel gelijkmatig verdeeld is.
  • Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

Tips

Om te voorkomen dat de bodem vochtig wordt/blijft, kun je wat paneermeel over de bodem strooien. Een dun laagje is genoeg.
Bewaren

Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 graden.