Een quiche met een Mexicaans tintje. Zet op een snelle manier een stevige maaltijd op tafel. Serveer met een groene salade en extra nacho's met dip.
Porties: 4personen
voor een 26 cm quiche- of springvorm
Ingrediënten
1quiche bodem(volgens recept)
1paprika
1(rode) ui
300gramgehakt
2teentjesknoflook
2tlgerookte paprika
0,5tl koriander
snufjecayenne
125gramzwarte bonenuitgelekt en afgespoeld
75grammaïs
peper en zout
4eieren
200gramcrème fraîche
150gramgeraspte kaas
Instructies
Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kun je de vulling voorbereiden.
Snijd de ui en paprika fijn. Bak de ui glazig en rul het gehakt. Voeg de gesneden groenten toe en breng op smaak met de knoflook en kruiden. Als de groenten zijn aangebakken voeg je als laatste de bonen toe. Breng op smaak met peper en zout en haal de pan van het vuur.
In een kom klop je de eieren met de crème fraîche door elkaar. Voeg de geraspte kaas toe.
Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in de bodem. Schep het gehaktmengsel op de bodem, verdeel gelijkmatig en giet het eimengsel met de kaas erover. Zorg dat ook dit mengsel gelijkmatig verdeeld is.
Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Om te voorkomen dat de bodem vochtig wordt/blijft, kun je wat paneermeel over de bodem strooien. Een dun laagje is genoeg.
Bewaren
Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 graden.