Zet een prachtig kerstdessert op tafel met deze frambozen-cheesecake soesjestoren.
Porties: 35soesjes
Ingrediënten
halfrecept soesjes
Cheesecakevulling
300gramroomkaas
75gramfijne kristalsuiker
180gramslagroom
125gramframbozen
Decoratie
200gramwitte chocolade
extraframbozen
sprinkles naar keuze
Instructies
Maak de soesjes volgens recept.
Klop de slagroom stijf. Roer de roomkaas met de suiker los en voeg de geklopte slagroom toe. Spatel tot een glad geheel.
Prak de frambozen (zeer) fijn met een vork en roer voorzichtig door de vulling. Doe de vulling in een spuitzak met kleine gladde spuitmond en laat opstijven in de koelkast.
Vul de afgekoelde soesjes met de cheesecakevulling en zet ze in de koelkast.
Smelt twee derde van de chocolade au bain marie. Haal van het vuur en roer de overige chocolade er doorheen. Blijf roeren tot de chocolade is afgekoeld en koel aanvoelt op je lip.
Dip de eerste laag soesjes in de chocolade en plak ze ook met wat chocolade vast op de schaal, zodat de eerste laag stevig blijft staan. Stapel nu de volgende laag, die je ook weer in chocolade dipt, soesjes hier bovenop en ga zo verder tot je een toren hebt.
Versier de soesjestoren met frambozen en sprinkles.
Bewaren
De soesjestoren bewaar je in de koelkast tot serveren, maar is het lekkerste als je deze een kwartiertje van tevoren uit de koelkast haalt. Bewaar de gevulde soesjes zo'n 3-5 dagen in de koelkast.