Recept afdrukken

Bladerdeeg taartjes met druiven en kiwi

Deze frisse bladerdeeg taartjes met druiven en kiwi zijn een echte aanrader voor in de zomer. Maar ook in andere jaargetijden smaken ze net zo lekker!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 12 el banketbakkersroom (volgens recept)
  • 4 kiwi’s
  • tros witte druiven
  • blaadjes munt

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit en snijd in 6 gelijke vierkanten. Snijd deze plakken bladerdeeg diagonaal doormidden zodat je 12 driehoeken krijgt.
  • Verdeel één eetlepel banketbakkersroom over iedere bladerdeeg bodem en bak in 10 minuten goudbruin in een oven van 225°C (boven- en onderwarmte).
  • Schil en snijd de kiwi’s in dunne plakjes en halveer de druiven. Verdeel het fruit met de muntblaadjes over de taartbodems.

Notities

  • Bewaren: Deze bladerdeeg taartjes zijn het lekkerst als je ze direct serveert of bewaar afgedekt in de koelkast voor 2-3 dagen.