Deze hartige pizza flappen zijn eigenlijk mini pizza calzones, maar dan gevouwen als een appelflap. Snel, makkelijk en bovenal lekker.
Porties: 6stuks
Ingrediënten
1rolvers pizzadeeg
6eltomatensaus
9plakjespepperoni
60gramgeraspte kaasmozzarella en goudse
Instructies
Snijd het pizzadeeg in zes gelijke vierkante stukken. Verdeel 1 eetlepel tomatensaus per pizzaflap over de helft van het deeg. Houd hierbij de randen van het deeg vrij.
Beleg de flap met de 1,5 plakje pepperoni en zo'n 10 gram geraspte kaas, wij gebruikten twee soorten kaas. Smeer de randen in met een beetje water en vouw dicht. Duw goed aan met een vork en vouw eventueel de randen naar binnen toe dicht.
Bak de pizzaflappen in 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C (boven- en onderwarmte). Serveer direct.
Tips
Bewaren: Bewaar afgedekt in de koelkast voor 1-2 dagen en warm voor serveren weer even op.