Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
4.25 van 4 stemmen

Mini sinterklaas pavlova's met speculaas

Een heerlijk recept voor de zoetekauwen onder ons: mini sinterklaas pavlova's met speculaas. Wie zou hier nu niet van kunnen smullen!
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 5 eiwitten
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 1,5 tl citroensap of azijn
  • 3 tl maïzena

Vulling en decoratie

  • mascarponeroom (volgens recept)
  • 1 el speculaaskruiden (volgens recept)
  • 16 mini chocoladeletters
  • kruidnoten
  • schuddebuikjes (staat bij broodbeleg, zijn eigenlijk gewoon mini kruidnoten)
  • handje geschaafde amandelen

Instructies

  • Klop de eiwitten met de suiker en citroensap stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel (of mix op een lage stand) deze rustig door het schuim. Niet te hard of lang, want daar wordt je schuim minder luchtig van en is dan niet goed te vormen.
  • Verdeel het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat in 8 hoopjes. Met een lepel vorm je ze eventueel iets ronder. Maak er ook een kuiltje in, dat is straks handig met vullen.
  • Bak de pavlova’s in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
  • Ondertussen kun je de mascarponeroom alvast volgens recept maken, voeg hier de speculaaskruiden aan toe om op smaak te brengen.
  • Wanneer de pavlova’s klaar en afgekoeld zijn, kun je verder. Vul ze met de speculaas mascarponeroom en smeer een beetje gelijkmatig uit. Decoreer ze met de mini chocoladeletters, gevolgd door de kruidnoten en schuddebuikjes. De geschaafde amandelen bak je in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Dat ruikt heerlijk, maar laat ook de smaken nog beter naar voren komen. Strooi deze als laatst over je mini pavlova’s.
  • Eenmaal opgemaakt kun je de pavlova’s het best binnen 1-2 uur serveren. Dan zijn ze het lekkerst en worden je schuim en kruidnoten niet helemaal zacht.
Bewaren
in de koelkast. Je kunt ze echter ook langer van tevoren voorbereiden. De ‘schuimbakjes’ zelf kun je al enkele dagen eerder maken en bewaren in een trommel. De mascarponeroom kun je ook al een dag eerder maken. Dan hoef je ze op het moment dat je ze nodig hebt alleen nog maar samen te stellen.