Recept afdrukken

Aardbeien plaatcake

Een heerlijke frisse cake die niet moeilijk is om te maken: aardbeien plaatcake. Met toefjes mascarponeroom erop is deze plaatcake helemaal onweerstaanbaar!
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 180 gram bloem
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 ml yoghurt
  • 3 eieren (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 150 gram aardbeien + 1 el bloem
  • 125 ml slagroom
  • 2 el vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 6 aardbeien ter decoratie
  • Extra nodig: vorm van ongeveer 16×25 cm bekleed met bakpapier

Instructies

  • Bekleed een bakvorm of ovenschaal van ongeveer 16 x 25 cm met bakpapier.
  • In een kom doe je bloem, suiker, bakpoeder en zout. Roer door elkaar. In een tweede kom doe je yoghurt, eieren, vanille-extract en zonnebloemolie, roer ook door elkaar.
  • Voeg de inhoud van beide kommen samen en spatel tot een egaal beslag. Het is niet erg als hier nog wat kleine klontjes inzitten. Snijd de aardbeien in stukjes, meng met de eetlepel bloem en spatel ze door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit.
  • Bak de cake in 30-35 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmtgaar en goudbruin.
  • Ondertussen maak je de topping: doe (ongekloptslagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom en mix op een middelhoge tot hoge stand tot je een stevige room hebt. Bewaar de room in de koelkast tot je deze nodig hebt.
  • Wanneer de cake is afgekoeld snijd je deze in reepjes/blokjes. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de room en spuit op elk stukje twee toeven, decoreer met een halve aardbei.

Notities

  • Bewaren: 4-5 dagen in een afgesloten verpakking in de koelkast.