Recept afdrukken

Keftedes (Griekse gehaktballetjes)

Keftedes is niets anders dan de Griekse versie van gehaktballetjes. Ze zijn door het gebruik van munt en peterselie verrassend van smaak en je serveert ze met een portie tzatziki.
Porties: 18 stuks

Ingrediƫnten

  • 300 gram gehakt half-om-half
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 2-3 el paneermeel
  • 1 teen knoflook
  • 1 el munt fijngesneden
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • peper en zout

Extra

Instructies

  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de keftedes, begin met 2 eetlepels paneermeel, in een kom en kneed door elkaar. Indien het gehaktmengsel nog wat nat is, voeg je de derde eetlepel paneermeel toe. Vorm kleine balletjes, ongeveer 4 cm in doorsnede.
  • Bak de gehaktballetjes in een pan met een scheut olie of klontje boter. Keer ze regelmatig en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Serveer met de zelfgemaakte tzatziki.

Tips

  • Tip: de balletjes kunnen enkele uren voor bereiding gemaakt worden. Bewaar ze afgedekt in de koelkast tot ze worden gebakken.
  • Bewaren: Afgekoeld en afgedekt 2-3 dagen bewaren in de koelkast.