Ga terug
+ personen
AARDBEIEN-PERZIK COBBLER
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Aardbeien-perzik cobbler

Deze aardbeien-perzik cobbler heeft hier niet lang gestaan. Zo ontzettend lekker is dit dessert. Met weinig moeite een heerlijk toetje op tafel en stiekem smaakt dit ook lekker als ontbijt, lunch of gewoon tussendoor.
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien
  • 5 perziken
  • 2 el custardpoeder

Voor de cobbler

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Halveer de aardbeien en snijd de perziken in kleine stukken, roer de custardpoeder er doorheen. Verdeel over de bodem van een ovenschaal van ongeveer 23 x 16 cm.
  • Klop de boter met de suiker luchtig en voeg het ei en de vanille toe. Mix tot een geheel. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix kort tot deze is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over het fruit en strijk glad.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Test eventueel op gaarheid met een houten prikker.

Tips

  • Tip: Serveer de aardbei-perzik cobbler met een bolletje ijs of een toef slagroom.
  • Bewaren: Voor 3-4 dagen afgedekt in de koelkast.