Deze citroen yoghurtijs is heerlijk fris en romig tegelijk. Te maken zonder of met ijsmachine.
Porties: 6personen
Ingrediënten
500gramGriekse yoghurt10% vet
1blikgecondenseerde melk397 gram
2citroenenzowel de sap en rasp
Instructies
Roer de yoghurt los en voeg de gecondenseerde melk, de citroensap en het citroenrasp toe. Vermeng tot een glad geheel.
Doe het ijsmengsel in een afgesloten bak en zet in de vriezer. Roer het ijs voor de eerste vier uur ieder half uur met een lepel door en plaats dan weer terug in de vriezer indien het ijs nog niet stevig genoeg is. Laat ongestoord minstens 2 uur staan.
Haal kort voor serveren uit de vriezer zodat je het makkelijk kunt scheppen.
Tips
Tip: Dit ijs kan ook makkelijk met een ijsmachine gemaakt wordt. Doe het ijsmengsel in jouw ijsmachine en volg de instructie van het apparaat.
Bewaren: Het ijs blijft tot 3 maanden houdbaar in de vriezer.