Ga terug
+ Personen
CHOCOLADE FREAKSHAKE bakken
Opslaan Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Chocolade freakshake

Misschien ken je hem wel: een chocolade freakshake. Deze overdadig gedecoreerde milkshake is een lust voor het oog én is natuurlijk ontzettend lekker!
Porties: 2 Personen

Ingrediënten

  • 5-7 bollen chocolade ijs (Afhankelijk van hoe dik je de milkshake wilt hebben.)
  • 300 ml melk
  • 1 el Suiker
  • 100 gram pure chocolade gesmolten
  • 125 ml slagroom (opgeklopt met suiker)
  • allerlei soorten koekjes, chocolade en snoepjes

Instructies

  • Doe het chocolade ijs, begin met 5 bollen, met de melk en de suiker in een blender en maal tot een gladde substantie. Voeg naar wens meer ijs toe om de milkshake dikker te maken.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie, maar laat niet volledig smelten. Blijf goed roeren tot je gesmolten chocolade lijkt op chocolade pasta. Smeer hier de bovenkant van het glas mee in en versier met pretzels, koekkruimels, spekjes of andere eetbare lichtgewicht decoratie.
  • Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak. Schenk de chocolade milkshake in het glas en spuit hier een laag slagroom op. Steek een roze koek of mini donut door een rietje en steek in de milkshake. Voeg andere koekjes, chocolade en/of snoepjes toe. Werk af met nog wat extra slagroom.

Tips

  • Bewaren: De chocolade freakshake serveer je direct.