Ga terug
+ stuks
CRANBERRY-ROOMKAAS CROISSANTHAPJES
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Cranberry-roomkaas croissanthapjes

Deze knapperige cranberry-roomkaas croissanthapjes zijn heerlijk als ontbijt, tussendoortje of misschien als toetje.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 80-100 gram roomkaas
  • handje gedroogde cranberry’s

Instructies

  • Rol het croissantdeeg uit en verdeel volgens de stippellijnen in drie rechte stukken. De diagonale stippellijnen druk je een beetje samen zodat het een geheel wordt. Snijd elke lap deeg in 5 stukjes. Verdeel de roomkaas en gedroogde cranberry’s over het croissantdeeg. Beleg steeds maar de helft van een stukje deeg en laat de randen vrij.
  • Vouw het onbelegde stukje deeg over de vulling en druk de randen aan. Met een vork druk je die randen nog wat steviger aan. Smeer als laatst de hapjes in met een geklutst eitje.
  • Bak de hapjes in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Je kunt deze hapjes ook prima op voorhand maken. Koud zijn ze lekker, maar opwarmen is ook mogelijk. Dat gaat net zoals bij bladerdeeghapjes, hier lees je er meer over.