Ga terug
+ flinke kom vol
CHOCOLADE KERSTPOPCORN maken
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Chocolade kerstpopcorn

Zin in popcorn? Probeer dan zeker eens deze chocolade kerstpopcorn met witte chocolade en M&M's. Eén van de lekkerste snacks tijdens een filmavondje.
Porties: 1 flinke kom vol

Ingrediënten

  • 50 gram popcorn maïs
  • scheutje zonnebloemolie
  • 60 gram witte chocolade
  • kerstsprinkles naar keuze
  • 2-3 handjes Kerst M&M’s

Instructies

  • Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg doe de maïs erbij. Leg het deksel schuin op de pan zodat er een klein kiertje ontstaat. Schud af en toe even met de pan, maar laat de deksel erop zitten!
  • De maïskorrels gaan vanzelf poppen, dat begint langzaam, maar gaat steeds sneller. Als het poppen weer langzamer gaat en er ongeveer 2 seconden tussen zit, draai je het vuur uit.
  • Verspreid je gepofte maïskorrels over een vel bakpapier of een bakplaat (met bakpapier). Smelt de witte chocolade au bain-marie en drizzle het over de popcorn heen. Strooi er gelijk sprinkles naar keuze over zodat die aan de chocolade blijven zitten. Doe hetzelfde met de M&M’s.
  • Laat de chocolade uitharden. Daarna kun je de popcorn door elkaar husselen en serveren.
Bewaren
Je kunt de popcorn het best nog dezelfde dag eten, dan is hij het lekkerst. Na verloop van tijd wordt het namelijk zacht.