Ga terug
–+ taart van 20 cm
Puntje kwarktaart met frambozen
Opslaan Recept afdrukken
4.73 van 18 stemmen

Frambozen kwarktaart

Een heerlijke frisse zomerse taart met verse frambozen: Frambozen kwarktaart. Eenvoudig te maken en vooral heel erg lekker.
Porties: 1 taart van 20 cm

Ingrediënten

  • 150 gram biscuitjes
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 2 tl vanille pasta
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 100 ml melk
  • 200 gram frambozen (+ extra voor decoratie)

Instructies

  • Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de kruimels hier aan toe. Roer goed door en stort in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
  • Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water en laat ze minstens 10 minuten weken. Doe de kwark in een kom. Klop in een tweede kom de slagroom met de vanille pasta en suiker stijf.
  • Verwarm de melk op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat al roerende oplossen in de melk. Haal van het vuur. Laat het mengsel iets afkoelen tot het minder heet is. Voeg al roerende toe aan de kwark.
  • Spatel de slagroom door de kwark. Prak de frambozen grof en voeg ook toe. Giet het kwarkmengsel over de bodem en steek enkele extra frambozen in de bovenkant, maar laat ze nog een beetje uit de taart steken.
  • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Tips

  • Bewaren: 3-4 dagen in de koelkast.