Recept afdrukken

Kiwi sorbetijs

Zelfgemaakt ijs hoort er wel een beetje bij in de zomer. Dit heerlijke frisse kiwi sorbetijs is zeker een aanrader tijdens warm weer!
Porties: 1 bak ijs

Ingrediënten

  • 500 gram geschild en gesneden kiwi 8-10 kiwi’s
  • sap van 1 limoen
  • 1 el honing

Instructies

  • Schil en snijd de kiwi’s in kleine stukjes, dit moet neerkomen op ongeveer 500 gram. Doe de kiwi in een bak en vries in.
  • Doe de bevroren kiwi samen met de limoensap en de honing in een keukenmachine of blender en mix tot één glad geheel. Eet direct op of vries voor 1-2 uur in (met tussendoor doorroereals deze te zacht is geworden.
  • Laat het ijs iets op temperatuur komen voordat je deze serveert.

Notities

  • Bewaren: Maximaal drie maanden houdbaar in de vriezer.