Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
stuks à 12 cm
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.75
van
4
stemmen
Aardbei-rabarber clafoutis
De klassieke clafoutis is al lekker, maar deze frisse aardbei-rabarber clafoutis is nog veel lekkerder. Kan dat? Ja zeker! Probeer hem zeker uit!
Porties:
2
stuks à 12 cm
Ingrediënten
140
gram
aardbei
(in stukjes)
140
gram
rabarber
(in kleine stukjes)
2
eieren
(M)
100
ml
halfvolle melk
2
tl
vanille-extract
snuf
zout
30
gram
bloem
2
el
fijne kristalsuiker
Instructies
Vet twee ovenschaaltjes van 12 cm in doorsnede in en bestuif met fijne kristalsuiker. Verdeel de aardbeien en rabarber hier overheen.
Klop de overige ingrediënten tot een glad beslag en verdeel gelijkmatige over de twee schaaltjes.
Bak de clafoutis in 25 – 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Bewaren: Afgedekt in de koelkast kun je de clafoutis 1-2 dagen bewaren.