Ga terug
–+ glas
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Prosecco cocktail met sorbetijs

Maak deze heerlijke Prosecco cocktail met sorbetijs om het jaar goed af te sluiten. Je hebt hem binnen no time gemaakt zodat je er snel van kan genieten.
Porties: 1 glas

Ingrediënten

  • 1 el frambozen of bosvruchten sorbetijs
  • prosecco
  • 3 frambozen

Instructies

  • Schep in elk glas een eetlepel sorbetijs. Giet de prosecco er rustig op, het gaat nu namelijk flink schuimen. Laat eventueel even rusten en vul dan het glas verder aan met prosecco.
  • Er zal een soort schuimlaagje op de prosecco blijven liggen, dit komt door de reactie met de suiker uit het ijs. Je kunt het zo laten, maar ik schepte het er met een lepeltje af. Roer in het glas tot het ijs is opgelost.
  • Doe wat frambozen in het glas erbij en je kunt de prosecco cocktails met sorbetijs serveren!
Tips
Je kunt in plaats van prosecco ook champagne gebruiken.
Bewaren
Serveer meteen.