Munt-feta pesto
Uit experimenteren met verschillende ingrediënten komen hele lekkere recepten. Zoals deze munt-feta pesto. Heerlijk!
Porties: 1 klein bakje
- 35 gram verse munt
- 50 gram feta
- 50 gram ongezouten pistachenoten (geroosterd)
- 2 teentjes knoflook
- rasp van 1 citroen
- 1 el citroensap
- 75-100 ml olijfolie
- peper en zout
Indien de pistachenoten nog niet geroosterd zijn doe je dit zelf in een pan op matig vuur. Haal van het vuur zodra ze beginnen te kleuren.
Doe alle ingrediënten, behalve de peper en zout, in een keukenmachine en mix tot een egale massa. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Tip: Voeg wat meer olijfolie toe als je een dunnere of smeuïgere pesto wilt. Ook lekker als saus door de pasta.
- Bewaren: In een afgesloten bakje tot één week bewaren in de koelkast.