Recept afdrukken

Munt-feta pesto

Uit experimenteren met verschillende ingrediënten komen hele lekkere recepten. Zoals deze munt-feta pesto. Heerlijk!
Porties: 1 klein bakje

Ingrediënten

  • 35 gram verse munt
  • 50 gram feta
  • 50 gram ongezouten pistachenoten (geroosterd)
  • 2 teentjes knoflook
  • rasp van 1 citroen
  • 1 el citroensap
  • 75-100 ml olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Indien de pistachenoten nog niet geroosterd zijn doe je dit zelf in een pan op matig vuur. Haal van het vuur zodra ze beginnen te kleuren.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de peper en zout, in een keukenmachine en mix tot een egale massa. Breng op smaak met wat peper en zout.

Tips

  • Tip: Voeg wat meer olijfolie toe als je een dunnere of smeuïgere pesto wilt. Ook lekker als saus door de pasta.
  • Bewaren: In een afgesloten bakje tot één week bewaren in de koelkast.