Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
Nog geen beoordeling
Munt-feta pesto
Uit experimenteren met verschillende ingrediënten komen hele lekkere recepten. Zoals deze munt-feta pesto. Heerlijk!
Porties:
1
klein bakje
Ingrediënten
35
gram
verse munt
50
gram
feta
50
gram
ongezouten pistachenoten
(geroosterd)
2
teentjes
knoflook
rasp van 1 citroen
1
el
citroensap
75-100
ml
olijfolie
peper en zout
Instructies
Indien de pistachenoten nog niet geroosterd zijn doe je dit zelf in een pan op matig vuur. Haal van het vuur zodra ze beginnen te kleuren.
Doe alle ingrediënten, behalve de peper en zout, in een keukenmachine en mix tot een egale massa. Breng op smaak met wat peper en zout.
Tips
Tip: Voeg wat meer olijfolie toe als je een dunnere of smeuïgere pesto wilt. Ook lekker als saus door de pasta.
Bewaren: In een afgesloten bakje tot één week bewaren in de koelkast.