Ga terug
+ koekjes
CHOCOLATE CHIP PINDAKAAS KOEKJES recept
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Chocolate chip pindakaas koekjes

Chocolade en pindakaas is een combi die ik erg lekker vind. Deel jij deze mening met mij, dan zul je deze chocolate chip pindakaas koekjes ook verrukkelijk vinden!
Porties: 24 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 170 gram pindakaas (met stukjes noot)
  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 270 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 gram chocolate chips

Instructies

  • Klop in een kom suiker, pindakaas en boter romig. Voeg het ei en de vanille extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en kneed tot een mooi koekdeeg. Kneed als laatst de chocolate chips gelijkmatig door het deeg heen. Verpak het deeg in folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
  • Draai balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes deeg met je hand wat platter.
  • Bak de pindakaas koekjes in ongeveer 12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Kun je geen chocolate chips vinden? Dan kun je ook gewoon een chocoladereep in stukjes hakken.
Bewaren
In een afgesloten trommel kun je de koekjes tot wel 2 weken bewaren.