Shakshuka: een gerecht dat je in Zuidwest-Azië en het Middellandse zeegebied tegenkomt. Deze vegetarische shakshuka met geitenkaas is heerlijk!
Porties: 2personen
Ingrediënten
1ui(gesnipperd)
1teenknoflook(geperst)
halve courgette
1rode paprika
1oranje (of gele) paprika
4 tomaten
50mlbouillon
1handjeverse peterselie
2eieren(M)
100gramgeitenkaas
peper en zout
brood om erbij te serveren
Instructies
Doe een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui samen met de knoflook aan. Snijd ondertussen de paprika, courgette en tomaten in blokjes en voeg toe. Hak een deel van de peterselie fijn en doe in de pan. Voeg ook de bouillon toe, breng verder op smaak met peper en zout en laat afgedekt op laag vuur voor 5 minuten koken.
Maak twee kuiltjes in de shakshuka en breek boven ieder kuiltje een ei. Voeg wat peper en zout toe, verdeel de geitenkaas en dek weer af met een deksel. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen, haal voor de laatste paar minuten de deksel van de pan.
Scheur de overige peterselie over het het geheel en serveer met het brood.
Tips
Als je dit recept verdubbelt voor 4 personen en je serveert het liever niet met brood maar met één ei extra per persoon, houd er dan rekening mee dat je 8 eieren gebruikt en je de shakshuka dan beter kunt verdelen over twee pannen.
Bewaren
Eenmaal afgekoeld kun je de shakshuka voor 1-2 dagen bewaren in de koelkast of vries overgebleven porties in. Lekkerste om het zonder het ei te bewaren of in te vriezen.