Ga terug
+ stuks
COURGETTE-ROOMKAAS BLADERDEEG HAPJES maken
Opslaan Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Courgette-roomkaas bladerdeeg hapjes

Deze lekkere courgette-roomkaas bladerdeeg hapjes zijn heerlijk als lunch of als tussendoortje. Ook als hapje op feestjes doen ze het goed en ze zijn erg makkelijk te maken!
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 200 gram roomkaas
  • 4 tl groene pesto
  • ½ courgette
  • handje geraspte kaas
  • handje Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Benodigdheden

  • mandoline

Instructies

  • Snijd de lap bladerdeeg in 18 stukjes. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • In een schaaltje meng je de roomkaas en pesto door elkaar, verdeel dit mengsel over de plakjes bladerdeeg.
  • Snij de courgette in dunne plakjes. Dit kan met een mandoline, maar ook met bijvoorbeeld een dunschiller, kaasschaaf of een mes.
  • Leg op elk stukje bladerdeeg een paar plakjes courgette. Strooi hierover wat geraspte kaas en Parmezaanse kaas, maak het af met peper en zout naar smaak.
  • Bak de hartige bladerdeeg taartjes in 16-18 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Ik hield een klein beetje over van het roomkaasmengsel, dat is heerlijk op een broodje.
Bewaren
Je kunt deze bladerdeeg taartjes prima van tevoren maken. In dit artikel vertel ik meer over het voorbereiden en bewaren van bladerdeeghapjes.