Toastjes kun je natuurlijk makkelijk in de winkel kopen. Maar knapperige toastjes zelf maken is veel lekkerder!
VOOR 30-35 TOASTJES
Ingrediënten
1afbakstokbrood
olijfolie
snufje zout
Ter variatie
teentje knoflook
Italiaanse kruiden
uienpoeder
paprikapoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en snijd je afbakstokbrood met een scherp mes in schijfjes van 1 cm in dikte. Doe in een kommetje voldoende olijfolie en bestrijk de schijfjes stokbrood aan beide kanten met een dun laagje olie. Plaats de stokbroodschijfjes op een bakplaat.
Strooi een klein beetje zout over het brood en bak in 15 minuten knapperig en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster en serveer bij de borrel.
Italiaanse toastjes
Voor een kruidige twist snijd je een teentje knoflook doormidden en wrijf je hiermee over het brood nadat je deze hebt ingesmeerd met olijfolie. Strooi er een klein beetje Italiaanse kruiden en het snufje zout overheen. Bak in 15 minuten knapperig en goudbruin.
Paprika toastjes
Strooi de toastjes na het insmeren in met wat uienpoeder en een klein beetje paprikapoeder. Voorzie het brood van het snufje zout en bak in 15 minuten knapperig en goudbruin.
Deze knapperige toastjes kun je van tevoren bereiden, want ze zijn zelfs na een aantal dagen nog lekker krokant. Ik deed de test en had na vier dagen nog steeds knapperige toastjes. Ik betwijfel echter dat ze zo lang zullen blijven liggen, want na een borrelavondje zijn hier de toastjes altijd op.
Bewaren
Maak je de toastjes van tevoren, bewaar ze dan in een afgesloten trommel. Ze blijven enkele dagen goed.