Croissant gehaktbal hapjes
Ooit wel eens croissant gehaktbal hapjes gegeten? Ze zijn hartstikke lekker! En lekker Hollands natuurlijk.
Porties: 12 stuks
- 1 blik croissantdeeg
- 12 gehaktballetjes (350 gram gehakt)
- 5-6 el tomatensaus (wij gebruikten eentje met basilicum smaak)
- 100 gram geraspte cheddar
- 1 los geklopt ei (M)
- peper en zout
Rol het croissantdeeg uit en verdeel in twee gelijke plakken waarbij je de voorgesneden kartelrandjes weer dicht drukt.
Plaats de plakken croissant op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hierover de tomatensaus waarbij je de randen vrij houdt.
Plaats op iedere plak deeg zes gehaktballetjes en strooi ongeveer 3/4 van de kaas hierover heen.
Vouw het deeg aan de uiteinden en tussen ieder balletje dicht. Bestrijk met losgeklopt ei, breng op smaak met peper en zout en strooi de resterende kaas erover.
Bak de croissant gehaktbal hapjes in 18-20 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte).
Snijd in kleine stukjes en serveer warm.
- Bewaren: Direct uit de oven zijn deze hapjes het lekkerst. Bewaar niet langer dan 1-2 dagen afgedekt in de koelkast en warm voor serveren eventueel weer op.