Zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar met daarop de vormpjes die je aan de binnenkant met boter hebt ingevet. Of als je geen vormpjes gebruikt: zet een bakplaat of ovenschaal klaar die je met bakpapier bekleed.
Doe alle ingrediënten samen in een grote pan (het mengsel gaat flink verdubbelen) en breng aan de kook terwijl je regelmatig roert met een spatel.
Zet het vuur zacht. Laat het mengsel minimaal 20 minuten zachtjes koken, tot het de temperatuur van 115 graden °C heeft bereikt.
Stort het mengsel als het klaar is direct in de vormpjes (of bakplaat, of ovenschaal), ongeveer 0,5 cm dik. Let op: het hardt snel uit, dus je moet snel werken.
Laat het mengsel 30 minuten uitharden. Draai de vormpjes om en laat ook de onderkant uitharden.
Tips
Deze borstplaat zonder thermometer maken? Dat is iets foutgevoeliger, maar controleer na de 20 minuten zachtjes koken of het mengsel stroperig van de spatel afglijdt, of doe een druppeltje van het mengel in een glas koud water en kijk of zich een balletje vormt.
Bewaren
Maximaal twee weken te bewaren in een luchtdichte trommel. Leg er eventueel stukjes bakpapier tussen, zodat het niet aan elkaar plakt.