Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
Nog geen beoordeling
Chocolade ijs recept
Met maar vijf ingrediënten maak jij zelf het allerlekkerste chocolade ijs. Makkelijker dan dit recept wordt het niet, dus probeer het zeker eens uit.
Porties:
1
kilo
Ingrediënten
500
ml
slagroom
1
blikje
zoete, gecondenseerde melk
(398 ml)
50
gram
pure chocolade
gesmolten
75
gram
cacaopoeder
2
tl
vanille-extract
Instructies
Klop de slagroom stijf in een kom. Zet even opzij.
Neem een nieuwe beslagkom en mix de gecondenseerde melk, pure (gesmolten) chocolade, cacaopoeder en vanille-extract samen tot één geheel.
Pak de opgeklopte slagroom erbij en spatel rustig door het chocolademengsel tot er een egale massa ontstaat.
Stort het mengsel in een diepvriesdoos en zet het een nacht in de vriezer.
Tips
Het is erg lekker om de bolletjes ijs met wat chocolate chips en/of geroosterd amandelschaafsel te serveren.
Bewaren
In de vriezer blijft het ijs tot 3 maanden goed.