Wie wil er nou niet frietjes eten én nog een beetje gezond eten. Met deze zoete aardappel friet uit de oven kan dat! Lekker met een frisse yoghurt dip en voordat je het weet zijn ze op.
Voorbereiding30 minutenmin
Bereiding30 minutenmin
Porties: 3personen
Ingrediënten
500gramzoete aardappelen
1elzonnebloemolie
1elmaïzena
zoutnaar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 220-230 °C (boven- en onderwarmte). Was de aardappelen met de schil en schrob eventueel schoon. Snijd ze vervolgens in gelijkmatige frieten van 6 á 7 mm dik.
Doe in een kom met een beetje zonnebloemolie en hussel tot alle frieten bedekt zijn met een dun laagje olie. Voeg vervolgens maïzena en zout toe en hussel nogmaals goed door elkaar.
Verdeel de frietjes over een bakplaat met voldoende ruimte ertussen en plaats in de hete oven. Zet de timer op 15 minuten en schep de frieten om. Plaats ze terug in de oven voor 10 minuten.
Controleer of de frieten nog 5 tot 10 minuten extra nodig hebben of dat ze al klaar zijn. Worden ze te snel bruin of blijven ze zacht? Pas zo nodig de temperatuur van je oven aan.
Na 30 tot 35 minuten zijn je frieten krokant aan de buitenkant en lekker zacht vanbinnen. Serveer met een lekkere dip.
Tips
Realiseer je dat zoete aardappel frietjes een compleet andere structuur hebben dan gewone frietjes en daarom ook anders bakken. Hoe dikker de frieten, hoe langer ze in de oven moeten om krokant te worden (en hoe groter de kans dat de buitenkant verbrandt). Zo krokant als gefrituurde frietjes worden ze in de oven nooit.
Bewaren
De frietjes zijn het lekkerst om direct op te eten.