Met een shortbread-achtige bodem, melkchocolade, Smarties en sprinkles mogen deze koekjes met recht feestkoekjes heten!
Voorbereiding25 minutenmin
Bereiding15 minutenmin
Rusttijd2 uuruur
Porties: 12personen
voor een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm
Ingrediënten
100gramongezouten roomboter
75gramwitte basterdsuiker
1tlvanille-extract
150grambloem
100grammelkchocolade
handje smarties
sprinkles
Benodigdheden
Vierkante bakvorm 20 x 20 cm
Instructies
Klop boter en suiker tot een romig en luchtig mengsel. Mix de vanille-extract door het mengsel heen voeg als laatst bloem toe. Kneed tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en laat een uur rusten in de koelkast.
Bekleed een bakvorm met bakpapier. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en druk stevig aan.
Bak de koekbodem in ongeveer 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot hij gaar en goudbruin is. Laat de bodem in de vorm volledig afkoelen voordat je verder gaat.
Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten haal je de kom van de pan af, voeg de rest van de chocolade toe. Roer regelmatig door tot alle chocolade is gesmolten.
Giet de gesmolten chocolade over de koekbodem in de bakvorm, spreid gelijkmatig uit. Decoreer met Smarties en sprinkles. Laat de chocolade volledig uitharden.
Haal de koek uit de vorm en halveer deze over de lengte. Snijd elke strook in 6 reepjes.
Bewaren
In een trommel 2 weken houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.