Bekleed de bakvorm met een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Smelt de boter in een pan en doe samen met de suiker in de kom van een standmixer. Mix de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt.
Voeg ook het vanille-extract toe en mix even door. Als laatste voeg je de bloem en het zout toe. Mix tot deze volledig zijn opgenomen. Hak de chocolade eitjes in stukjes en spatel deze door het beslag.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Verspreid gelijkmatig. Verdeel over de bovenkant van de blondie nog wat extra (stukjes) chocolade eitjes.
Bak de blondie met paaseitjes in 25-30 minuten goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte). De bovenkant moet een dun krokant laagje hebben en de binnenkant mag nog een beetje wiebelig zijn, maar wel stevig aanvoelen.
Laat de blondie volledig afkoelen en opstijven. Snijd eventueel de zijkanten eraf en verdeel in 16 stukjes.
Tips
Hoe korter je de blondie bakt, hoe smeuïger die wordt. Laat de blondie altijd volledig afkoelen en opstijven voordat je deze aansnijdt.
Bewaren
3-4 dagen buiten de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer, luchtdicht verpakt.