Maak nu je eigen vanillepasta met dit makkelijke recept. Zo heb je altijd een lekkere voorraad in huis!
Porties: 200gram
Ingrediënten
4vanillestokjes
75gramfijne kristalsuiker
100mlwater
2tlglucose
Instructies
Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap ze leeg. Doe het merg in een pannetje.
Maal de lege vanillestokjes en suiker fijn met een hakmolentje of foodprocessor. Het is prima als er nog iets grovere stukjes van de vanillestokjes in zitten.
Doe het suikermengsel samen met water en glucose in het pannetje met merg. Breng aan de kook en laat ongeveer 7-8 minuten rustig inkoken.
Laat het mengsel iets afkoelen en maal dan nogmaals fijn in de hakmolen. Doe de vanillepasta daarna in een schone pot. Als je zo min mogelijk stukjes in de vanillepasta wilt, wrijf je de vanillepasta door een zeef.
Tips
Je kunt ook alleen leeg geschraapte vanillestokjes gebruiken, dan heb je er 5 of 6 nodig, afhankelijk van de grootte.
Bewaren
In een goed afgesloten verpakking op een donkere plek zeker een jaar houdbaar.