Een onwijs lekker tussendoortje met een Italiaans tintje, zo kun je dit lekkere ei muffins caprese recept het beste omschrijven.
Porties: 6stuks
Ingrediënten
2takjes basilicum
10cherrytomaatjes
6kleine mozzarellaballetjes
5eierenM
4elroom
peper en zout
40gramParmezaanse kaasgeraspt
Benodigdheden
muffin bakvorm Dille & Kamille
Instructies
Snipper de basilicumblaadjes, snijd de de tomaatjes in kwarten en halveer de mozzarellaballetjes. Klop de eieren los met de room in een kom, met peper en zout naar smaak.
Verdeel het ei-mengsel over de vormpjes van een licht ingevette muffin bakvorm. Over elk muffin vormpje verdeel je wat basilicum, tomaat en mozzarella. Top af met de Parmezaanse kaas.
Bak de ei muffins 16-18 minuten in de oven op 180°C (boven- en onderwarmte) tot ze gaar en lichtbruin aan de bovenkant zijn.
Tips
Meng ook eens twee handjes grof gesneden spinazie door het eimengsel (als aanvulling op de huidige caprese vulling).