Bereid de groenten naar keuze voor (schillen, schoonmaken, wassen, blancheren - indien nodig en snijden).
Rasp de kaas, als je dit nog niet bij de kaasboer hebt laten doen - tip voor de volgende keer!
Kaasfondue maken
Halveer de knoflookteen en smeer je kaasfonduepan hier grondig mee in.
Pers de teen knoflook uit en verwarm samen met de witte wijn in een pan op je kookplaat totdat deze gaat koken. Zet het vuur dan lager en voeg per 100 gram de kaas toe terwijl je roert. Blijf roeren totdat alle kaas is gesmolten.
Los de maïzena op in 2 el (koud) water. Voeg dit al roerend toe aan de gesmolten kaas, totdat er een gladde en gebonden kaasmassa ontstaat.
Giet het kaasmengsel in je kaasfondue pan en maak af met wat zwarte peper (en eventueel nootmuskaat, als je hiervan houdt).
Tips
Voor een alcoholvrije kaasfondue kun je een alcoholvrije 'droge witte wijn' gebruiken, bouillon, melk of appelsap. Meer tips? Neem bovenstaand artikel dan goed door.
Bewaren
Overgebleven kaasfondue kun je maximaal 2 dagen in een goed afgesloten koelkastdoos in de koelkast bewaren of maximaal drie maanden in de vriezer.