Een knapperige tortilla in de vorm van een kommetje met een Mexicaanse vulling. Van deze lekkere taco bowls wordt iedereen blij!
Porties: 3personen
tortilla bakvorm
Ingrediënten
Tortilla bowls
8kleine tortilla wraps
olijfolie
Gehakt-bonen vulling
300gramgehaktof een vegetarisch alternatief
1,5elMexicaanse kruiden
70gramtomatenpuree+ 100 ml water
250gramkidneybonen
zout en peper
Taco salade
1limoen
1rode uiin dunne ringen
200gramcherrytomaatjesin kwartjes
150gramkomkommerin blokjes of plakjes
1-2avocado'sin blokjes
verse koriander of peterseliegrof gesneden
zure room
Instructies
Smeer de tortilla bakvormen licht in met een beetje olijfolie. Druk een tortilla wrap in elke tortilla bowl bakvorm en smeer de tortilla ook licht in met een beetje olijfolie. Bak 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) in de oven tot ze lichtbruin kleuren. Laat hierna volledig afkoelen.
Knijp ondertussen het limoensap uit in een bakje. Meng de rode uienringen er doorheen en laat een half uurtje staan, roer af en toe om. Op deze manier gaat het scherpe randje van de ui eraf.
Verhit een koekenpan met olie en bak het gehakt rul. Voeg de kruiden toe en bak een minuut mee. Voeg ook de tomatenpuree, water en de kidneybonen toe. Roer door elkaar tot alles goed gemengd is en laat even bakken tot het gehakt volledig gaar is en de kidneybonen verwarmd. Maak indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Meng de rode ui en het limoensap met de gesneden tomaatjes, komkommer en avocado. Meng ook de fijngesneden verse kruiden er doorheen.
Vul de tortilla bowls met een schep van de salade en hierna het gehakt-bonen mengsel. Top af met wat zure room en eventueel met wat extra koriander/peterselie en rode ui. Eet smakelijk!
Tips
Dit recept houdt rekening met 2 - 3 tortilla bowls per persoon.
Bewaren
Serveer direct als de tortilla taco bowls eenmaal gevuld zijn, de bakjes worden anders helemaal zacht. De tortilla bowls en gehaktvulling kun je prima een dag van tevoren bereiden.