Ga terug
–+ personen
trifle toetje met bramen recept
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Trifle toetje met bramen recept

Zijn de bramen in het seizoen? Dan moet je dit trifle toetje met bramen echt eens maken. Ontzettend makkelijk en de bramen stelen de show!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 100 gram mascarpone of andere roomkaas
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 citroen biologisch
  • 24 bramen gewassen
  • 4 plakken cake

Benodigdheden

  • 4 dessertglaasjes

Instructies

  • Doe slagroom, mascarpone en suiker in een kom. Mix eerst op een lage stand tot de mascarpone is opgenomen en niet voor klonten zorgt. Mix daarna op hoge snelheid tot het mengsel stijf is.
  • Rasp een kwart van de citroenschil (let op: alleen het gele deel, het witte is bitter) en mix dit samen met een kneepje citroensap door de room. Proef even of je het op smaak vindt.
  • Snijd de plakken cake in gelijke blokjes en verdeel de helft van deze cakeblokjes over vier dessertglaasjes. Schep de helft van de citroenroom over de cake in de dessertglaasjes en top dit af met vier bramen per toetje.
  • Verdeel de overige blokjes cake over de glaasjes, doe hetzelfde voor de citroenroom en maak elk dessert af met twee bramen en eventueel wat poedersuiker.
Bewaren
Goed afgedekt 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.