Zijn de bramen in het seizoen? Dan moet je dit trifle toetje met bramen echt eens maken. Ontzettend makkelijk en de bramen stelen de show!
Porties: 4personen
Ingrediënten
200mlslagroom
100grammascarponeof andere roomkaas
2elfijne kristalsuiker
1citroenbiologisch
24bramengewassen
4plakken cake
Benodigdheden
4 dessertglaasjes
Instructies
Doe slagroom, mascarpone en suiker in een kom. Mix eerst op een lage stand tot de mascarpone is opgenomen en niet voor klonten zorgt. Mix daarna op hoge snelheid tot het mengsel stijf is.
Rasp een kwart van de citroenschil (let op: alleen het gele deel, het witte is bitter) en mix dit samen met een kneepje citroensap door de room. Proef even of je het op smaak vindt.
Snijd de plakken cake in gelijke blokjes en verdeel de helft van deze cakeblokjes over vier dessertglaasjes. Schep de helft van de citroenroom over de cake in de dessertglaasjes en top dit af met vier bramen per toetje.
Verdeel de overige blokjes cake over de glaasjes, doe hetzelfde voor de citroenroom en maak elk dessert af met twee bramen en eventueel wat poedersuiker.
Bewaren
Goed afgedekt 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.