Ga terug
–+ gram
Amandelmeel recepten
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Amandelmeel recept

Geen amandelmeel in huis, maar wel blanke amandelen? Dan kun je met dit recept heel gemakkelijk je eigen amandelmeel maken!
Porties: 200 gram

Ingrediënten

  • 200 gram blanke amandelen zonder velletje

Benodigdheden

  • blender

Instructies

  • Doe de amandelen in een blender of keukenmachine en mix op hoge stand tot een fijn meel.
  • Zet de blender of keukenmachine hierbij maximaal 10 seconden op de hoogste stand. Stop dan en schud een beetje of gebruik een spatel om eventuele klontjes aan de zijkant los te maken. Mix opnieuw tot een fijn meel. Herhaal deze stap indien nodig.
  • Let op dat je niet te langt mixt, dan kan het amandelmeel in amandelpasta veranderen (ook lekker).

Tips

  • Voor het fijnmalen gebruik ik graag een blender of een foodprocessor.
  • Voor het bewaren van amandelmeel gebruik ik graag goed afsluitbare weckpotten.
Bewaren
Bewaar je zelfgemaakte amandelmeel in een goed afgesloten pot, het is ongeveer een maand houdbaar.