Geen amandelmeel in huis, maar wel blanke amandelen? Dan kun je met dit recept heel gemakkelijk je eigen amandelmeel maken!
Porties: 200gram
Ingrediënten
200gramblanke amandelenzonder velletje
Benodigdheden
blender
Instructies
Doe de amandelen in een blender of keukenmachine en mix op hoge stand tot een fijn meel.
Zet de blender of keukenmachine hierbij maximaal 10 seconden op de hoogste stand. Stop dan en schud een beetje of gebruik een spatel om eventuele klontjes aan de zijkant los te maken. Mix opnieuw tot een fijn meel. Herhaal deze stap indien nodig.
Let op dat je niet te langt mixt, dan kan het amandelmeel in amandelpasta veranderen (ook lekker).
Tips
Voor het fijnmalen gebruik ik graag een blender of een foodprocessor.
Voor het bewaren van amandelmeel gebruik ik graag goed afsluitbare weckpotten.
Bewaren
Bewaar je zelfgemaakte amandelmeel in een goed afgesloten pot, het is ongeveer een maand houdbaar.