Ga terug
+ servings
Vegetarische hartige taart met bladerdeeg recept
Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Vegetarische hartige taart met bladerdeeg recept

Dit recept voor vegetarische hartige taart met feta en tomaatjes valt bij iedereen in de smaak! Je maakt de hartige taart met bladerdeeg, wel zo makkelijk.
Porties: 6 personen
24 cm springvorm

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 3 el paneermeel
  • 500 gram kleine tomaatjes
  • 125 gram feta
  • 4 stengels bosui
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • peper en zout
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

  • Bekleed een ronde bakvorm met losse bodem met bakpapier. Verdeel de plakjes bladerdeeg erover en druk ze stevig tegen elkaar aan, zodat de hele bodem en zijkant bedekt is. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Leg een vel bakpapier in de bakvorm en vul met een blindbakvulling, zoals ongekookte rijst of bakbonen. Zet de bakvorm met de blindbakvulling en bladerdeeg voor 20 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte). Zo zal de bodem beter gaar bakken.
  • Haal de bakvorm uit de oven en verwijder het bakpapier met de blindbakvulling. Verdeel het paneermeel over de bladerdeegbodem.
  • Was de tomaatjes en halveer ze. Snijd de feta in kleine blokjes en de stengels bosui in ringetjes. Verdeel dit gelijkmatig over de bladerdeegbodem.
  • Neem een beslagkom en klop hierin de eieren los met de crème fraiche en peper & zout. Giet dit over de vulling in de bakvorm. Strooi tot slot de geraspte kaas er overheen.
  • Bak de hartige taart gaar en goudbruin in 30-35 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Het is lekker om de hartige taart met een frisse groene salade of naast een kom soep te serveren.
Bewaren
Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 graden.