Zelf crostini maken is niet alleen heel makkelijk, maar ook zo lekker. Voor je het weet sta je ze elke week te maken.
Porties: 8personen
Ingrediënten
Klein stokbrood
Olijfolie
Grof zeezout
Instructies
Snijd het stokbrood in dunne sneetjes van max. 1 cm dik. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de sneetjes hierop.
Smeer de sneetjes aan beide kanten in met de olie. Strooi grof zeezout over de crostini.
Bak in 10 minuten in de oven op 180°C (onder- bovenwarmte) goudbruin.
Tips
Meng ook eens gedroogde (Italiaanse) kruiden of fijn geperste verse knoflook door de olie of beleg de gebakken crostini met verse ingrediënten. Alle tips hiervoor staan in bovenstaand artikel omschreven.
Bewaren
Vers gebakken zijn de crostini het allerlekkerst. Bewaar ze maximaal een week in een luchtdichte koelkastdoos, buiten de koeling. Eenmaal belegd moeten de crostini direct opgegeten worden.